Wat zijn persoonlijke automatismen?
31 december 2015 
1 min. leestijd

Wat zijn persoonlijke automatismen?

Je persoonlijkheid ligt rond je 35 ste levensjaar vast!

Neurowetenschappers en psychologen zeggen dat we op ons 35ste onze persoonlijkheid en identiteit helemaal vastligt.  Alles ligt vast. Wat betekent het als onze persoonlijkheid vastligt als we 35 zijn? Dat betekent dat we wel ervaren hebben wat het leven ons te bieden heeft, wat het leven ons te bieden heeft via onze zintuigen.

Persoonlijke automatismen

We neigen ertoe vastliggende reactiepatronen te ontwikkelen, automatische processen die vastliggen in onze hersenen zodat we elke situatie aankunnen. Met die automatische reactiepatronen kunnen we voorkomen dat we iets nieuws moeten leren.  Als we eind dertig zijn, stoppen we met leren en beginnen we te voelen.   

Voelen gaat het denken vervangen. We beoordelen alles op hoe het zal voelen. En als het gevoel van ons iets niet aanstaat besluiten we om het niet te doen. Welke ruimte is er dan nog over voor het onbekende? Voor het buitengewone?  En als hersenen veranderen door elke nieuwe ervaring. Hoeveel van die ervaringen hebben we dan gehad?

Breinstijl waarden

Een leiderschapscoach kan bepaalde waarden hebben, een medewerker kan bepaalde waarden hebben en natuurlijk heeft een organisatie ook bepaalde waarden. Een van de belangrijke doelen van een waardengedreven leider is om deze drie verschillende gezichtspunten in goede harmonie met elkaar te brengen. Gelukkig is dit met brein leiderschap op basis van de hersenwetenschappen zeer goed mogelijk.

Gratis Coachsessie

Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma bij je past met een gratis coachsessie. Burn-out coach  regelt graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen