Wat is neurofeedback?

Alles wat we zien, horen, ruiken, proeven, doen, denken en voelen wordt bepaald door de hersenactiviteiten in ons brein

We houden je hersenen een spiegel voor

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback brengt mensen met klachten en zonder medicijnen weer in evenwicht. Alles wat we zien, horen, ruiken, proeven, doen, denken, voelen en willen wordt bepaald door de activiteiten in onze hersenen. Bij gezonde mensen is de werking van de hersenen flexibel en stabiel. De verschillende gebieden in de hersenen werken dan goed samen.


Neurofeedback is een vernieuwende en geavanceerde methode om je hersenen beter te laten functioneren. Neurofeedback zorgt voor een goed georganiseerd brein. Veel klachten en ziektebeelden worden veroorzaakt door chaos in de hersenactiviteit. Bij voldoende neurofeedback behandelingen zijn de aangeleerde hersengolfpatronen in je hersenen goed georganiseerd, dit met een blijvend effect. De hersenen leren na elke behandeling (net zoals bij lezen of fietsen). 

Neurofeedack voldoet aan bepaalde eisen:

  • Het is veilig
  • Het heeft een duurzaam effect
  • Het werkt grondig
  • Het is wetenschappelijk onderbouwd
  • Het is ethisch verantwoord
Wat is neurofeedback

Gratis intake inclusief test?

Neurofeedback laat hersenen leren door herhaling

Een gebrekkig functioneren van je hersenen, het centraal zenuwstelsel, gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in je hersenactiviteiten. De EEG- software van dynamische neurofeedback detecteert turbulente / abnormale bewegingen in de hersenactiviteiten en informeert je brein hierover.


Neurofeedback is een leerproces. Met de feedback die gegeven wordt, lukt het steeds beter om de abnormale hersenactiviteiten in verschillende hersengebieden te normaliseren. Je hersenen creëeren steeds meer orde, structuren en vaste verbindingen. Dit zorgt in de hersenen voor meer balans en samenwerking in je zintuiglijke, mentale, emotionele en fysieke patronen. Door dit telkens te herhalen, zullen deze automatismen makkelijker en blijvend verlopen.


Hoe vaker neurofeedback wordt uitgevoerd, hoe beter de gezonde veranderingen in de hersenen effectief worden geautomatiseerd. Uiteindelijk ontstaat er een effect dat ook langdurig in stand gehouden wordt. Het effect van neurofeedback is echter niet alleen zichtbaar in veranderde hersenactiviteit, maar wordt vervolgens ook zichtbaar in het beter functioneren van de hersenen en vermindering van klachten. Je hebt een getraind, georganiseerd en geautomatiseerd brein, dat beter bestand is tegen de effecten van hevige of langdurige overprikkeling, stress, spanning, innerlijke onrust, angsten, negatieve gedachten en stemmingen en slapeloosheid. Dat is het doel van neurofeedback! 

Neurofeedback zorgt voor een effectievere prikkelverwerking in de hersenen waardoor er meer balans tussen verstand en gevoel ontstaat!

Je hersenen wordt een spiegel voorgehouden

Neurofeedback spreekt het zelf-organiserend, of anders gezegd, het herstellend vermogen van je hersenen aan. De wijsheid van het centraal zenuwstelsel. Wanneer het op het juiste moment voorzien wordt van de juiste informatie weet het centraal zenuwstelsel heel goed wat het moet doen om afwijkende hersengolfpatronen / hersenactiviteiten te herstellen.


Brein leerprogramma op maat met neurofeedback!

We maken een programma op maat die bij jouw probleem en gewenste situatie past. Dit kunnen problemen zijn op gebied van concentratie, aandachtregulatie, geheugen, leren, informatieverwerking, stemmingswisselingen, impulsiviteit, stress, spanningen, uitputting, slapen, gedrag, sociale interactie's, angst en paniekaanvallen, wanhoop en machteloosheidsgevoelens.


Brein patronen / mechanismen aanleren met neurofeedback

Je verticale breinsymmetrie optimaliseren zorgt voor een beter schakelen tussen je zintuiglijke (concentratie/informatie verwerking), mentale (denken, analyseren, plannen maken e.d.), emotionele (emotioneel stabiel en blije energie) en gevoelsmatig (meer innerlijke rust) functioneren. Je horizontale brein symmetrie (linker en rechter hersenhelften) optimaliseren, zorgt voor een betere samenwerking tussen je verstandelijk, gevoelsmatig en sociaal functioneren. Na voldoende neurofeedback behandelingen zijn je breinpatronen (hersen ritmen/golven & symmetrieën) volledig geautomatiseerd. Dit met een blijvend effect! 

Vrijblijvend kennis maken?

Waardevolle ervaringen van cliënten met neurofeedback