Voed je met levensenergie
05 maart 2017 
2 min. leestijd

Voed je met levensenergie

Om je goed te voelen en het dagelijks leven aan te kunnen moet er een evenwicht zijn in wat je uitgeeft (betrokkenheid, tijd, werktaken, aan de behoeften van anderen voldoen) en wat je terugkrijgt (eigen behoeften, eigen tijd, waardering, rust).

Wat je terugkrijgt hoort je energie te geven in lichaam, gevoelens, gedachten en ziel. Als je vol zit met energie is het veel makkelijker te geven en zet je ook je gezondheid niet op het spel.

Je bent je eigen werktuig

Je gebruikt de hele dag je hele ik. Je hebt medegevoel, toont betrokkenheid als je luistert en deelt je kennis en ervaring. Je geeft ook je fysieke kracht als je dagelijks draagt en tilt. In je vrije tijd geef je, als zorgende ouder, zorgzame dochter of zoon, steun gevende partner of vriend, maar ook wanneer je voor je huis zorgt. Je hebt elke dag een nieuwe dosis energie nodig.

We zijn allemaal verschillend, maar in het algemeen wordt onze energie opgeladen als we lachen, door gemeenschappelijkheid in het team op je werk, door te weten dat we gezien worden en dat er naar ons geluisterd wordt, door nieuwe kennis en kunde, door familie en vrienden, vrije tijd van goede kwaliteit, tijd voor jezelf, beweging, goede voeding, fijne seks, koffiepauze in de stad, en soms door je plichten helemaal los te laten.

Levensenergie en EFT

Ik voel mij wat energie betreft aangesproken door het oosterse wereldbeeld. In China wordt het begrip Chi, levensenergie, gebruikt. Deze energie stroomt door de energiebanen (meridianen) van het lichaam. Chi moet in het hele lichaam in balans zijn willen we ons goed voelen.

In de Indiase Ayurvedische geneeskunde wordt gesproken over prana, levensenergie. Als je veel van jezelf vergt wordt de energie in het lichaam geblokkeerd, zodat hij ongelijkmatig of helemaal niet stroomt. Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid Chi nodig, in de eerste plaats om basale zaken te kunnen doen zoals slapen, het opbouwen van ons afweersysteem, het verwijderen van afvalstoffen en het repareren van cellen.

Voor al het andere dat een lichaam wil en kan doen is veel meer Chi nodig. Als je te weinig Chi hebt, heb je te weinig energie.

EFT (emotional freedom technique) is een interventie om je levensenergie weer te laten stromen. Het is een techniek gericht op resultaten die ervoor zorgt dat klachten oplossen door op het je hand, hoofd en lichaam te kloppen. Hierdoor ontstaat emotionele vrijheid / opruiming van emotionele ladingen.

EFT is gericht op desensitisatie: het minder gevoelig maken voor bepaalde prikkels die angst of onrust oproepen. EFT werkt met de spanningen van lichaam en geest en laat negatieve emotionele ladingen die psychische klachten veroorzaken, ontladen via de meridianen. Je kunt de lading loslaten en vergeten.

  • het is veilig
  • het is simpel
  • het heeft een duurzaam effect
  • het werkt grondig
  • het is wetenschappelijk onderbouwd
  • het is ethisch verantwoord

Vrijblijvend kennismaken

Tijdens een intakegesprek maken we een analyse van het burn-out stadium. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen