Verzuimbegeleiding
25 mei 2015 
3 min. leestijd

Verzuimbegeleiding

Het is noodzakelijk om een verzuimbegeleidingsaanpak te voeren die past bij de verzuim problematiek in de organisatie.

Burn-out coach hanteert een oplossingsgericht coachend, preventieve aanpak en herstel,- verzuimbegeleiding. Daarom heeft het een andere aanpak dan de traditionele Arbodienst als het gaat om de omgang met duurzame inzetbaarheid, conflicten, ziekte en verzuim.

Een zieke werknemer kost anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als zijn bruto- loonkosten. Dit bedrag bestaat uit omzetverlies en vervanging of extra werk door collega’s! Het is noodzakelijk om een verzuim begeleidingsaanpak te voeren die past bij de verzuimproblematiek in je organisatie.

  • Coachen van leidinggevenden met het hanteren van oplossingsgerichte verzuimgesprek;
  • Bewustwording van de stijl van leidinggeven en gedragshantering;
  • Denkstijl, drijfveer en gedragsprofiel van verzuimende werknemers in kaart brengen;
  • Protocol van ziekmelding, telefonisch contact, luisterend oor, oplossing voor werkhervatting;
  • Arbeidssituatie en regelmogelijkheden van verzuimende leidinggevende en medewerkers bepalen;
  • Ik handel vanuit zorg voor je medewerker(s). Dit door de gezondheid en vitaliteit voorop te stellen;
  • Ik leer leidinggevende stressoren bij de medewerkers te herkennen;
  • Copingstijl hantering, hoe gaat je om met persoonlijke en emotionele reacties in stressvolle werksituaties.

Ik heb als doel om met verzuimbegeleiding een bewustwording en toegevoegde waarde te creëren als het gaat om wie je bent (identiteit van organisatie, team en persoon), wat wilt men als werkgever met hun werknemers bereiken (visie, doel, uitdaging, markt, functies en taken), hoe met elkaar samen te werken en duidelijk te communiceren.

Belangrijke waarden die ik bij verzuimbegeleiding hanteer zijn werkplezier, betrokkenheid, aandacht en oprechte interesse voor elkaar, uitdagende functies en taken, innovatie bevordering door creativiteit en intuïtief werken.

Werkmotivatie, duurzaam inzetbaarheid van je waardevolle personeel en daarmee wel of niet een gezonde bedrijfscultuur maken of breken je organisatie.

Als je eens een goed gesprek wilt over de mogelijkheden, dan kan dat uiteraard. Neem gewoon contact met me op. In een persoonlijk of telefoongesprek van zo’n 30 minuten kun je zelf vaststellen of ik iets voor je kan betekenen. Het gesprek verplicht je tot niets, maar kan je veel opleveren. Vul onderstaand formulier in en ik bel je binnen 24 uur terug.

Contact

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen