Slimmer werken

Altijd bereikbaar zijn, multitasking, stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit en creativiteit.

Kenniswerkers

Veel informatie. Veel taken. Veel contacten. Veel verantwoordelijkheden. Kenniswerkers of anders gezegd breinwerkers, mensen die voornamelijk met hun hoofd werken, moeten veel werk doen in beperkte tijd. Dat levert gedoe en stress. Het kan anders.

Wil je productiever worden? Wil je bewuster met taken bezig zijn? Wil je meer waarde leveren? En bovenal, wil je meer werkplezier? Het is mogelijk om werk simpeler te maken. Het is mogelijk om efficiënter te werken. Het is mogelijk om meer te doen. Het is mogelijk om slimmer te werken.

Multi-tasken? Niet doen! Werk met Focus!

Ons brein is niet ontworpen om te multi-tasken. Het werkt optimaal als een seriële processor en niet als een parallelle processor. Wat betekent dat voor het dagelijkse werk?

Focus op één ding tegelijk


Vergroot je kansen op succes en focus je de komende tijd alleen op je belangrijkste doel totdat je deze verwezenlijkt hebt. Zodra je dit doel bereikt hebt kun je je volledig focussen op het volgende doel. Door al je focus te richten op één probleem of uitdaging vergroot je je kansen op prestaties en productiviteit enorm.

In plaats van een verspreide focus zoals het licht van een gloeilamp kies je voor een scherpe focus zoals dat van een laser.

Focus stimuleren

Ik coach en train leidinggevenden, managers en hun werknemers hoe ze focus kunnen stimuleren, chaospatronen doorbreken en actie ondernemen om hun doelen te bereiken. Hoe staat het menselijk kapitaal in je organisatie er op dit moment voor?
Reactie plaatsen