Performance en Breinstijl leiderschap
23 november 2015 
4 min. leestijd

Performance en Breinstijl leiderschap

Ons brein

Onze hersenen kunnen we vergelijken met een 1,5 kg wegende computer met ongekende capaciteiten. In dit commando en controle centrum wordt ons leven geregeld. Het is betrokken bij alles wat we doen. Het bepaalt hoe we denken, hoe we ons voelen, hoe we reageren en hoe we omgaan met andere mensen.

Onze hersenen bepalen onze persoonlijkheid. Ze bepalen hoe bedachtzaam we zijn, hoe beleefd, brutaal of vriendelijk. Ze bepalen ons zelfbewustzijn en zijn betrokken bij hoe goed wij bijvoorbeeld ons werk doen of met anderen omgaan. Onze hersenen beïnvloeden ons emotioneel welzijn en de relatie met de andere sekse. Ze zijn bovendien in staat om gigantische hoeveelheden informatie te verwerken en op te slaan.

Allemaal kennen we van die momenten waarop alles in eens op z’n plaats lijkt te vallen, waarop je je hele potentieel ineens tot je beschikking lijkt te hebben en juist dat voor elkaar krijgt, dat je tot dan toe nauwelijks voor mogelijk had gehouden. Schijnbaar moeiteloos. Haast onbewust. Hoe zou het zijn als je zo’n moment van terug kunt halen?

Coachprogramma Breinstijl Leiderschap

Bewust en steeds vaker? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Breinstijl Leiderschap daarbij bewust effectief werk kan verrichten. Wil je meer moeiteloos kunnen functioneren dan is inzicht in je eigen breinstijl en die van je medewerkers essentieel voor een optimale performance.

  1. Ontspannen

De dagen dat je je opgefokt voelt voor een vergadering zijn over. Uit onderzoek blijkt dat de  beste prestaties bereikt worden als je licht nerveus bent. Wel vol energie zit, en tegelijkertijd ook ontspannen bent. Kortom een subtiele balans tussen rust en intensiteit. Je geest is kalm en je lichaam is er klaar voor. Je voelt je ontspannen en je bent tegelijkertijd in staat om je met kracht en gemak te bewegen.

  1. Vertrouwen

Een misser ondermijnt je geloof in je mogelijkheden niet. Steeds is er het vertrouwen dat, welke tegenstand je ook tegenkomt, je de top zult bereiken. Je straalt vertrouwen en trots uit en onderstreept dat met je prestaties. Er is geen angst. Je innerlijke vertrouwen is zichtbaar, in de manier hoe je loopt en je gezichtsuitdrukking. Je hoeft niet te hopen of wensen succesvol te zijn, maar dit simpel weg verwachten. Je neemt een houding aan die vertrouwen en succes uitstraalt. Je vertrouwt op je instincten en intuïtie om op het juiste moment de juiste dingen te doen en als je goed voorbereid bent, heb je er ook vertrouwen in dat dit ook zal gebeuren. Dit volledige geloof in jezelf stelt je in staat om te weten dat je al het nodige zult doen om succesvol te zijn zonder dat je daar bij voortdurend je verstand of analyses nodig hebt.

  1. Volledige concentratie

Je gaat volledig op in wat je doet. Zonder herinnering aan het verleden en bespiegelingen over de toekomst; je bent volledig in het‘nu’. Het enige waarop je je concentreert is waar je op dat moment mee bezig bent. Je bent je niet bewust van wat er om je heen gebeurt. Op dat moment kan niets buiten je jou beïnvloeden. Je hebt geen besef van tijd en de wedstrijd is voorbij voordat je er erg in hebt. Alles leek als in zekere zin in slowmotion aan je voorbij de trekken terwijl je met grote nauwkeurigheid en concentratie deed wat je moest doen. De gave hebben om op die manier‘ in het moment’ of in ‘de zone’ te zijn is een  kenmerk van peak performers.

  1. Moeiteloos:

De dingen lijken min of meer te gebeuren zonder dat ze echt inspanningskosten. Al je bewegingen kloppen en op dat moment lijkt jouw sport het gemakkelijkste ding in de wereld. Je geest en lichaam zijn in een balans waarin je grote prestaties met geringe inspanning neerzet. Je geest en lichaam zijn in perfecte harmonie. Je hebt op zo’n moment een gevoel van finesse en gratie, zelfs wanneer de taak heel afmattend is of hoge eisen stelt. Zo’n moment van verbondenheid en grootsheid is een ongelofelijke ervaring om te zien en vooral ook om zelf te ervaren.

  1. Automatisme

je wordt niet belemmerd door je gedachten of emoties. Dingen gebeuren zoals ze gebeuren; Zonder weerstand. Je functioneert in zekere zin op de automatische piloot–slechts reagerend op wat er op je weg komt. Je lichaam lijkt te weten wat het moet doen, zonder dat je het opdrachten geeft. Er zijn geen bewuste gedachten. Alles wat je doet gebeurt instinctief of intuïtief. Hoe minder je denkt,des te meer je bereikt.

  1. Plezier:

Het plezier dat je voelt wanneer je in flow of in de zone bent kun je nergens mee vergelijken. Je voelt je als een kind dat met pure en onschuldige vreugde van jouw sport geniet. Iedereen kan in jouw ogen het enthousiasme en de voldoening lezen. Je hebt het gevoel dat je er iets voor terug krijgt dat niemand of niets je kan geven.  Dit is de sleutel,want als je niet houdt van wat je doet,dan zullen je toekomst mogelijkheden daarin beperkt zijn. handelen vanuit innerlijke rust

  1. In Control:

Je voelt dat je, wat er ook  gebeurt,in controle bent. Wat je denkt of wenst te gebeuren, gebeurt. Je ben de baas over je emoties en zij niet over jou. Wanneer je in controle bent, zit jij achter het stuur. Jij stuurt je eigen lot. Als je je zo sterk in controle voelt over wat je doet, dan is het zeker dat er grootse dingen zullen gebeuren.

Wanneer je meer wil weten over de coachprogramma Leiderschap en mogelijkheden, vul dan dit contactformulier in. Na ontvangst neemt burn-out  contact met je op om jouw vragen te beantwoorden en om te ontdekken of er een juiste ‘match’ tussen ons is!

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen