Mentale veerkracht verhogen?
08 oktober 2015 
1 min. leestijd

Mentale veerkracht verhogen?

Mentale veerkracht verhogen: 5 praktische tips!

Mentale veerkracht is een belangrijk ingrediënt voor een gelukkig leven. Met veerkracht accepteer je de onzekerheden in het leven en kun je het leven beter aan.

Tip 1: Stel jezelf doelen

Doelen hebben helpt je richting te geven aan je leven. Privé en in je werk. Door jezelf doelen te stellen en die te realiseren word je blij, krijg je energie en voel je je waardevol. Welke doelen stel jij jezelf? Wil je deelnemen aan de marathon van Rotterdam? Een bepaalde opleiding volgen? Vrijwilligerswerk doen? Ga ermee aan de slag. Want, je dromen waarmaken, geeft je leven zin en draagt bij aan je mentale weerbaarheid.

Tip 2: Geniet van de kleine dingen

De zon op je gezicht, de wind in je haren, die natte zoen van je kind, een aai over je bol of hand op je schouder. Zo maar enkele voorbeelden van kleine dingen die je kunnen raken. Ervaar het bewust en geniet er volop van. Leef in het hier en nu. Sluit je er niet voor af, maar sta er voor open en voel hoe waardevol die kleine dingen zijn. Je zult ontdekken dat zeker ook eenvoudige zaken en gebeurtenissen van alledag je mentale weerbaarheid positief beïnvloeden.

Tip 3: Investeer in je vriendschappen

Besteed daarom volop aandacht aan je sociale netwerk. Bel een oude vriend(in) waar je geen contact meer mee hebt voor een afspraak, Maak een dierbare blij met een kaartje, bos bloemen of een onverwacht bezoekje. Je voelt je daardoor goed en verbetert tevens je mentale weerbaarheid.

Tip 4: Betere mentale weerbaarheid door optimisme

Zie de positieve dingen in je leven. De lichtpuntjes. Die helpen je met tegenslagen om te gaan. Want, door te leven en te denken als een optimist kun je nare en vervelende gebeurtenissen ombuigen en accepteren. Gaat er iets fout? Bedenk dan eens wat er wel goed is gegaan. Door optimistisch en positief naar het leven te kijken heb je minder stress, voel je je fijner, heb je meer plezier en ben je meer ontspannen.

Tip 5: Besteed aandacht aan jezelf

Ook goed voor jezelf zorgen hoort thuis in het rijtje tips voor een betere mentale weerstand. Dus maak tijd vrij en onderneem activiteiten die je leuk vindt en plezier geven. Van een spa- of museumbezoek, de nieuwste films kijken of een sportwedstrijd bijwonen tot luieren op de bank met een tijdschrift. Even niets moeten geeft rust, geestelijk en lichamelijk. Daarnaast doet relaxen je goed, omdat je zo je batterij weer oplaadt. Vooral doen!

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen