Duurzaam inzetbaar?


Duurzame inzetbaarheid of anders gezegd inzetbaar zijn wordt gedefinieerd als ‘het vermogen van een leidinggevende om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor een (arbeids)organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren’. Een leidinggevende moet inzetbaar, gedreven en productief zijn – zowel nu als in de toekomst!Coachen op duurzame inzetbaarheidduurzaam inzetbaarheid


Duurzame inzetbaarheid is in het belang van medewerkers en bedrijf. Als leidinggevende speel je een grote rol bij het coachen op duurzame inzetbaarheid. Je moet de medewerker helpen te ontdekken wat zijn wensen en mogelijkheden zijn. Vervolgens moet je de medewerker helpen zijn functie en taken hierop aan te passen.

Wanneer je een leidinggevende functie hebt die bij jouw ambitie en mogelijkheden past, zul je merken dat je met meer plezier je functie uitoefent. Regelmatig en bewust nadenken over je eigen inzetbaarheid vergroot de kans dat je als leidinggevende ook op de lange termijn nog op de juiste plek zit.Hoe zou je als leidinggevende duurzaam inzetbaarheid kunnen bevorderen. Om als leidinggevende je inzetbaarheid te verbeteren kun je beginnen met na te denken wat je kunt doen om je werk aantrekkelijk te maken of te houden en daarmee je eigen en teammotivatie te verhogen. Wat daarbij kan helpen is situaties te beschrijven in je werk die je als leidinggevende zou willen veranderen. Bijvoorbeeld:
  • Welke persoonlijke leiderschapsuitdagingen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft functioneren?
  • Kun jij als leidinggevende werk uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt?
  • Wat kan er beter op je werk?
  • Wat kun je verbeteren op je werk?
  • Hoe zou je jouw leidinggevende situatie graag willen zien over 2 of 5 jaar?
  • Wat zou je dan willen doen en wat hebt je daar voor nodig?
  • Hoe kan je werkgever je hierbij ondersteunen?

Gratis Coachsessie

Ontdek of inzetbaarheidscoaching gebaseerd op brein(stijlen) leiderschap of leiderschapsprogramma's op maat bij je passen met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen