Wat is excellent leiderschap eigenlijk?

Een excellente leider stemt innerlijke waarneming en de externe situatie op elkaar af. Indien je in staat bent om met je gehele wezen te kijken en te luisteren, dan heb je aan de belangrijkste voorwaarde voor excellent leiderschap voldaan!

De beste eigenschappen die je kunt hebben wanneer je aan het begin van je carrière staat zijn passie, kernwaarden en toewijding aan wat je wilt bereiken. Dit zijn de elementen waar een visie uit voortkomt.

Als je praat met zeer geïnspireerde leiders, mensen die ik succesvolle visionairs noem, blijkt dat ze allemaal vanuit passie en een heldere kijk op het grotere geheel begonnen.

Toegewijd excellent leiderschapExcellent leiderschap

Je bent begonnen vol toewijding te werken aan datgene wat je wilt bereiken. Wat is jouw unieke vaardigheid, communicatie of creativiteit. Kun jij je talent(en) bij je team of organisatie zover krijgen dat ze verder kijken dan hun gewoonten en grenzen?

Beantwoord de volgende vragen in een paar woorden of zinnen. Houd het kort, blijf niet te lang bij de vragen hangen voordat je ze beantwoordt. Laat je leiden door je eerste responsen.
 • Wat is mijn bijdrage aan het leven?
 • Wat is de zin van wat ik doe?
 • Hoe voel ik me als ik een piekervaring heb?
 • Wie zijn mijn helden en heldinnen (uit het verleden, de mythologie, de literatuur, de religie)?
 • Welke eigenschappen moet mijn beste vriend(in) hebben?
 • Wat zijn mijn unieke vaardigheden en talenten?
 • Wat zijn de positiefste eigenschappen die ik laat zien in een persoonlijke relatie?

 • JE WERKELIJKE LEVENSDOEL VINDEN

  Het geheim van excellent leiderschap is in contact staan met je ziel. We zijn allemaal in staat eenwording van lichaam, geest, hart en ziel te realiseren. Wanneer je verbonden bent met je ziel wordt je levensdoel de grondslag voor alles wat je doet.

  Excellente inspirerende leiders bestaan om te geven, en je kunt alleen geven wat je hebt. De ziel – de kern van je ware zelf – is de plaats waar je inzicht, creativiteit, verbeelding en diepgaande intelligentie zult vinden. Als je weet wat zich in je diepste kern afspeelt, is wat je te geven hebt oneindig.

  De Excellent leiderschap in relatie tot Brein leiderschap

  Een excellente waardengedreven leider is inspirerend en invloedrijk. Hij is enthousiast en optimistisch. Zijn breinstijl coachingbreinstijl is extravert en vind mensen en plezier meestal belangrijker dan taken. Intuïtief (intuïtieve breinstijl) en waarden gedreven leiderschap krijgt hierin een belangrijke rol en is altijd in voor nieuwe dingen en veranderingen. Als excellente leider wil je graag met respect (kernwaarde) worden behandeld!

  Een excellente leider gaat op het niveau van zijn hart na wat juist is. Voelen (breinstijl voelen / instinctief) is subtieler en nauwkeuriger dan analyseren (breinstijl, een denker).

  Gratis Coachsessie

  Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma excellente leiderschap op basis van breinleiderschap en breincommunicatie bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company
Reactie plaatsen