Motivatie en leidinggeven

Intrinsieke motivatie vergroten bij je medewerkers

Het vergroten van intrinsieke (breinstijl) motivatie bij je medewerkers is het vergroten van waarden als passie, plezier, voldoening, arbeidsvreugde en zelfvertrouwen. Maar wat kun je er als leidinggevende aan doen?

Wat is het verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie?motivatie

De breinstijl extrinsieke motivatie wordt ingegeven door straf waar men bang voor is of door beloningen die in het vooruitzicht worden gesteld. Wij scherpen het wat aan: extrinsieke motivatie wordt ingegeven door externe prikkels.

De breinstijl intrinsieke motivatie komt uit de medewerker zelf: het is datgene waarvoor hij/zij in beweging komt of waarvoor hij/zij in vuur en vlam raakt.

Hoe ziet het programma motiverend leidinggeven eruit?


Voordat het programma leidinggeven programma start, krijg je een intakeformulier en volgt een skype of telefonisch gesprek.

In het eerste deel van de leiderschapsprogramma reflecteer je op jouw breinstijl voorkeuren, manier van communiceren en motiveren. Je krijgt een theoretisch kader aangereikt en gaat vervolgens aan de slag met opdrachten en je eigen casuïstiek.

In het tweede deel van het leiderschapsprogramma motiveer je medewerker(s) vrijheid en onafhankelijkheid bij het uitoefenen van taken en is kaderstelling genoeg in de aansturing?

In het laatste deel van leiderschapsprogramma kies je samen welke behandelde onderwerpen nog extra aandacht verdienen. Daarbij ligt de focus op de vraag hoe je alle opgedane kennis en vaardigheden het best kunt verankeren in je dagelijkse werk.

Ben jij als leidinggevende bewust wat er bij je medewerkers leeft?

  • Is je medewerker bewust creatief en gemotiveerd en kan hij/zij deze kwaliteiten voldoende kwijt?
  • Gezonde balans tussen privé en werk belangrijk voor gemotiveerde medewerker?
  • Zijn er voldoende motiverende uitdagingen in de functie voor je medewerker(s)?
  • Willen je medewerkers zich graag doorontwikkelen en is er voldoende ruimte voor doorgroei of studiemogelijkheden binnen je organisatie?
  • Benut je de kwaliteiten en bewuste motivatie indicatoren van je medewerkers voldoende?
  • Kun je medewerkers voldoende motiveren in eigen behoeften binnen de werkkring?

Gratis Coachsessie


Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma's op basis van breinleiderschap en breincommunicatie bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen