Inleiding coachend leiderschap

Wil je als bedrijf mensen die zelf verantwoordelijkheid willen en kunnen dragen voor hun werk. Mensen die betrokken zijn bij de doelen binnen je bedrijf en van de afdeling. Mensen die competent zijn en de bereidheid hebben zich verder te ontwikkelen om nog beter te kunnen presteren. Het zijn mensen die het beste uit zichzelf willen halen en dat willen inzetten voor je bedrijf.

Coachend leiderschap

Coachend leiderschap

Deze kijk op mensen in organisaties is aanleiding voor verandering in het denken over coachend leidinggeven. De opvatting ‘een goede medewerker is een medewerker die doet wat hem opgedragen wordt’ wordt losgelaten en daarvoor in de plaats komt de opvatting ‘een goede medewerker is zelfsturend, geeft leiding aan zijn eigen leven en aan het werk dat hij in dat leven verricht’.

Hij draagt de volle verantwoordelijkheid voor zijn werk en de keuzes die hij daarin maakt, uiteraard binnen de kaders die de organisatie stelt.

Dienend coachen

Voor jou als coachende leidinggevende betekent dit dat je je minder sturend gedraagt en meer dienend opstelt. Het is het verschil tussen: ‘Hoe kan ik zorgen dat mijn doelen bereikt worden’ en ‘Wat heeft de medewerker van mij nodig om zijn taken en doelen binnen de organisatie te bereiken.’

Je rol verandert wezenlijk: Je wordt veel meer coach dan iemand die de taken verdeelt. Voel je het verschil?

Inleiding coachend leiderschap

Ik zal binnen de coachtrajecten en Programma Coachend Leiderschap het begrip coachen en coachend leidinggeven uitdiepen. Met de inleiding coachend leiderschap starten we met feedback kunnen geven en ontvangen en de vaardigheid om medewerkers te beïnvloeden en te coachen.

Gratis Coachsessie


Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma's op basis van breinleiderschap en breincommunicatie bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen