Wat zijn breinstijlen

Er zijn geen goede of slechte breinstijlen; iedereen is oké. De ene breinstijl voorkeur is niet beter dan de andere, maar wel anders. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat het succes van managers niet afhankelijk is van hun breinstijl voorkeur.

Effectief beïnvloeden met Breinstijlen

Kun je als leidinggevende het gedrag van je medewerker(s) positief beïnvloeden? En als we het gedrag van medewerkers beïnvloeden is dat dan niet manipuleren? In de leiderschapsprogramma's op basis van breinstijlen wordt je in vogelvlucht meegenomen op welke wijze je jezelf en anderen kunt beïnvloeden middels het model van Breinstijl profielen.

Ken je Breinstijlen

Het breinstijl model is gebaseerd op de werking van het brein. Iedereen heeft zijn eigen BreinStijl. Als je je BreinStijl kent, dan weet je wat je graag doet en waar je energie van krijgt, maar ook welk gedrag je valkuil is. Ken je ook de BreinStijl van medewerker(s), dan kun je als leidinggevende effectiever met ze samenwerken en communiceren.

Breinstijlen en beter communiceren

In de breinstijl coachprogramma's van Ronald van Akkeren krijg je zicht op je eigen Breinstijl en in hoe je deze kunt gebruiken om beter te communiceren en plezieriger samen te werken. Leidinggevenden en managers krijgen een aantal tools in de praktijk en kunnen er direct mee aan de slag te gaan en doen een Breinstijltest om het eigen profiel te leren kennen.

Voorkom communicatieproblemen

Met kennis van je breinstijl is het vrij eenvoudig om communicatieproblemen te voorkomen. Een voorwaarde is dan wel dat u uw eigen breinstijl(en) ook kent, zodat je kunt vaststellen waar de verschillen zitten. Het kennen van de breinstijl(en) zorgt ervoor dat je kunt inspelen op de communicatievoorkeuren van je medewerker(s). Het voorkomt misverstanden, er zal meer wederzijds begrip zijn en het zal beter klikken!

Gratis Coachsessie

Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen