Duurzaam inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud.

Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

Kijk vooruitduurzaam inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid begint op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker. Kijk dan al vooruit. Problemen voorkomen is beter dan ingrijpen als het misgaat. Een ongemotiveerde medewerker enthousiast krijgen, is lastig. En een versleten rug herstel je niet meer. Hoe eerder je duurzame inzetbaarheid begint, hoe meer resultaat je ervan hebt.

Oudere medewerkers

Duurzame inzetbaarheid wordt in sommige organisaties uitgewerkt ten behoeve van oudere medewerkers, bijvoorbeeld 50+ers. In dat geval spreken we van ouderenbeleid. Als duurzame inzetbaarheid wordt uitgewerkt naar verschillende levensfasen van medewerkers, spreken we van leeftijdsbewust beleid.

Levensfase en arbeidsproductiviteit

Een levensfase is een periode in iemands leven, die gepaard gaat met specifieke kenmerken. In bijvoorbeeld de mantelzorgfase met zorg voor (kleine) kinderen of zorgbehoevende ouders, heeft een medewerker vaak last van combinatieproblematiek tussen werk en privé. Als de werkgever hiermee rekening houdt en op inspeelt, kan dat zelfs de arbeidsproductiviteit bevorderen.

Inzetbaarheidscoaching

Doel van inzetbaarheidscoaching is om gedragsverandering te bewerkstelligen door gebruik te maken van growth mindset, breinstijl blauwdruk en motiverende gesprekstechnieken gericht op ontlokken en versterken van intrinsieke motivatie tot positieve en krachtige verandering. Zo wordt persoonlijk leiderschap gecreëerd bij de betrokken medewerker en uiteindelijk het zelf kunnen managen van de eigen gezondheid & vitaliteit.

Gratis Coachsessie

Wil je meer eten over duurzaam inzetbaarheid en persoonlijk leiderschap, neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail me dan neem ik binnen 24 uur contact met je op. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen