Brein leiderschap bevorderd mensenkennis


Brein leiderschap toegepast in het Nederlandse Management Landschap  ook wel ‘ Brain Style Dynamics’  genoemd. Het is een praktisch toepasbare coachmethodiek die je inzicht geeft in je eigen functioneren en die van anderen, zowel op je werk als in het dagelijks leven.


Je krijgt inzicht hoe het trainen en coachen optimaal afgestemd kan worden op de manager. Als brein leider is bewustwording van jouw breinstijl profiel handig en zinvol om aan te sluiten bij de belevingswereld van je teamleden om zodoende maatwerk te kunnen leveren. Het gaat er bij alle handelingen en bedoelingen van de leidinggevende manager om: hoe bereik ik mijn medewerkers? Die teamleden moeten open staan voor zijn of haar manager. Het doel van een goede manager is dan ook ‘hoe kan ik de duurzame relatie van mijn medewerker(s) te verhogen?’Dat betekent dat je eens soort landkaart moet hebben van je teamleden, hoe ze in elkaar steken, zodat je op het juiste moment op het juiste knopje kunt drukken. Zo simpel is dat.’ Dat in kaart brengen (Brain Style Dynamics) heet een breinstijl blauwdruk of breinstijl profiel, in de taal van de neuropsychologie het equivalent voor beoordeling.

Je brengt brein leiderschap kwaliteiten in kaart die nodig zijn voor het begeleiden en begeleid worden. Het is een soort beoordeling, dit geldt niet alleen voor de medewerker maar zeker ook voor de leidinggevende.
De huidige Nederlandse Management Landschap vraagt steeds meer om maatwerk en met Breinstijl model heb je een instrument in handen waarmee het training-/coachingproces veel makkelijker individueel op je medewerker afgestemd kan worden.

Zodra je het Breinstijl(en) van je medewerker(s) kent en die van jezelf heb je informatie en aanwijzingen beschikbaar om de juiste afstemming te maken. Je leert snel en makkelijk de verschillen en overeenkomsten tussen jezelf en je medewerker(s) zien zowel communicatief, mentaal als emotioneel en tevens de kracht en valkuil van je eigen breinstijl profiel inschatten en plaatsen in samenhang daarmee.

Wat is, als we het over de manager hebben, zijn leidinggevende talenten? Dat laatste is essentieel bij leidinggeven. In de meeste teams is organisaties kun je daar een uitspraak over doen.’ ‘Zulke essentiële vragen moet je in de teamcontext kunnen benoemen. Je moet die vragen aan jezelf stellen, maar ook aan jouw medewerkers.
Topleiders zweren over het algemeen erbij dat mensgericht communiceren vervolmaakt hoort te zijn en dat succes dan vanzelf komt. Een techniek of vaardigheid is in mijn ogen helemaal niet zo interessant. Techniek of vaardigheid is een middel. En geen doel op zich. Brein leiderschap bevorderd mensgericht handelen en communiceren!

Brein leiderschap wordt een geautomatiseerd proces als je als leidinggevende je eigen breinstijl en die van je mensen kent kent. Het is een voorwaarde. Die voorwaarden kun je coachen en trainen, maar het gaat erom: kun je al die voorwaarden onder druk laten zien? Rust en kalme vastberadenheid in de uitvoering, dat is veel oefenen.

Gratis coach sessie Brein leiderschap?


Ontdek of mijn coaching of leiderschapsprogramma bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.Reactie plaatsen