Training communicatie voorkeuren

Om effectief te communiceren, moeten we ons realiseren dat we allemaal verschillen in de manier waarop we de wereld waarnemen en dit begrip gebruiken als gids voor onze communicatie met anderen.

VAKOG systeem

Ons brein werkt op basis van de 5 zintuigen, ook wel afgekort tot VAKOG (Visueel=zien, Auditief=horen, Kinesthetisch=voelen, Olfactoir=ruiken, Gustatoir=proeven). Alle informatie komt bij ons binnen via de 5 zintuigen.communicatie

Als je als leidinggevende zintuiglijke patronen bij je medewerkers steeds beter gaat herkennen, wordt je meer en meer een expert in het herkennen van hun communicatie voorkeuren.

Brein communicatie, wat is jouw voorkeur?

Ik laat zien wat er nodig is om leidinggevenden en zijn medewerkers op een prettige en effectieve manier te laten communiceren en samenwerken. Vijfenvijftig procent van de communicatie is het resultaat van de fysiologie (introvert / extravert) of lichaamstaal, zoals gezichtsuitdrukkingen, gebaren en het type bewegingen.

Hoe spiegel je iemands fysiologie? Welk soort fysieke kenmerken kun je spiegelen zoals je houding en gebaren, ademhalingspatronen, oogcontact, gezichtsuitdrukkingen en andere non-verbale kenmerken. Wat is jouw voorkeur van communiceren met je medewerkers, je team?

Training Brein en Communicatie voorkeuren

Zeer goede communicatieve vaardigheden zijn voor iedere functie van belang. Mijn training op basis van communicatie voorkeuren kun je als (team)manager belangrijke leiderschapsvaardigheden en communicatiestijlen ontwikkelen en verbeteren.

Je doorloopt de training in drie modules, voorafgegaan door een telefonische intake.


 • Je analyseert in de eerste module hoe je communiceert, waarom je dat zo doet (communicatie voorkeuren) en wat je communicatieve talenten en breinstijlen zijn.
 • In de tweede module oefen je met andere manieren (aandacht richten) van communiceren.
 • En module 3 draait om het (NLP / VAKOG communicatie) verankeren van alles wat je geleerd hebt.

 • Praktische oefeningen, wat ontwikkel je

  communicatie

  • Je krijgt inzicht in hoe je (non-)verbaal communiceert, wat daarin succesvol is en wat niet
  • Je onderzoekt en krijgt inzicht in je eigen VAKOG voorkeuren en waarom je zo communiceert
  • Je leert door breinstijl profiel(en) inzien hoe anderen communiceren en waarom ze dat zo doen
  • Je wordt bedreven in luisteren, inleven, contact maken en je mening geven

  Bijzondere locaties

  De training vindt plaats op één van mijn bijzondere, inspirerende leerlocaties, het Engelse Werk in Zwolle. De locatie vormt een essentieel onderdeel van de training en helpen om je leerproces te verdiepen, je uit te dagen en je creativiteit te bevorderen.

  Duur

  De duur van een training brein en communicatie voorkeuren bestaat uit 1 dag.

  Voor Wie

  Trainers, consultants, HR-professionals, coaches, leiders, managers, directeuren, professionals en communicatieadviseurs.

  Eerste vrijblijvende kennismaking!
  Ontdek of mijn training op basis van brein communicatie bij je past met een vrijblijvend telefoon of skype gesprek.


Reactie plaatsen