NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Wat is NLP?
Iedereen heeft bij de geboorte een eigen identiteit. Deze wordt ontwikkeld op basis van unieke ervaringen. Elk mens zal zijn eigen ervaringen opdoen via vijf wegen, de zintuigen. Je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt.
Het opdoen en verwerken van ervaringen gebeurt op drie manieren: neurologisch, linguïstisch en via zelfprogrammering. De neuro-linguïstiek houdt zich bezig met het begrijpen van de taal van de hersenen. De taal van ons onderbewuste en hoe hier betekenis aan te geven. Met 'programmeren' bedoelen we de vaardigheid om de in onze neurologie lopende programma's samen met onze communicatie in te zetten voor onze specifieke wensen en doelen.
NLP is vooral pragmatisch: wat werkt, dat werkt en als het niet werkt, moet er iets anders gebeuren. Het gaat erom hoe we meer keuzemogelijkheden kunnen aandragen, zodat we in staat zijn om doelmatiger te communiceren en te functioneren.NLP

NLP-coaching is een krachtige methode. Je richt je op effectieve communicatie en het bereiken van doelen. Persoonlijk en werkgerelateerd.

Ronald van Akkeren werkt met interventies en inzichtgevende NLP-technieken die het zelfsturend vermogen aanzienlijk vergroten. We bewerkstelligen verandering door doelgericht vragen te stellen. Vervolgens maken we met specifieke oefeningen (vraag- en antwoordgesprek of visualisatiebeleving) de weg vrij om je doelen te bereiken en je keuzevrijheid te vergroten.
Zo wordt helder wat voor jou belangrijk is, wat je anders zou willen in je leven en wat tot op heden maakt dat de dingen niet gaan zoals jij wilt. Belemmerende gedachtepatronen, overtuigingen en emoties die neurologisch gekoppeld zijn aan bepaalde woorden of situaties kunnen zo aan het licht komen.
Doelen zijn voor de toekomst, waarden voor NU. Als een of meer van de volgende waarden ook op uw lijstje staan, dan zouden wij eens met elkaar moeten praten: begrip, steun, gedreven, doelgericht, inlevend, wederzijds respect, geduld, betrokkenheid, aanpassingsvermogen, vriendschap, moed, enthousiasme, humor, bijdragen, samenwerking, (zelf)vertrouwen, bezieling en “productiviteit en innovatie door inspiratie”.

Wanneer kun je NLP toepassen?

  • Bij het leveren van topprestaties: werk, (peak-performance).
  • Bij het trainen van communicatie (interactie) vaardigheden.
  • Bij het oplossen van uitstelgedrag en andere gedragsproblemen.
  • Om vaardigheden te verwerven in teamwork en bij het oplossen van functioneringsproblemen.
  • Bij het omgaan met spanning, stress en burn-out.
  • Bij relatieproblemen.
  • Bij het oplossen van klachten zoals nervositeit, angsten, fobieën, onzekerheid, schuld en minderwaardigheidsgevoelens.
  • Bij het verwerken van trauma's en emotionele gebeurtenissen.
  • Om de concentratie en het geheugen te verbeteren zoals bij studie, werk en sport.
  • Bij het trainen van sociale vaardigheden en het verkrijgen van meer zelfvertrouwen.

Voor wie?

Ronald van Akkeren verzorgt NLP-trainingen voor medewerkers, managers, leidinggevenden en teams in organisaties.
Reactie plaatsen