Duurzaam communiceren

De basis van 'duurzaam communiceren' is het besef dat anderen even intelligent en gevoelig zijn als wijzelf. En het inzicht dat we er beter van worden wanneer we dit bewustzijn inzetten om elkaars leven te verrijken.

Duurzaam communiceren op basis van brein leiderschapduurzaam communiceren


Breincommunicatie is bij mij een unieke integratie van elementen uit VAKOG representatie voorkeur profiel, breinstijlen, introverte en extraverte communicatie patronen, afstemmen en luisteren, backtracking, up en down chunken e.d.

We gaan samen werken aan een actieve en opmerkzame communicatiestijl door het trainen van onze zintuiglijke, fysieke, mentale én emotionele communicatie spieren. 
Communicatie is voor 90 procent lichamelijk: we zenden en ontvangen informatie met ons lichaam. Zenden vereist een actief lichaam. Ontvangen vereist een sensitief lichaam. Een goede communicatiehouding straalt vertrouwen, rust en innerlijke kracht uit, je straalt  vreugde en blijheid uit!
Op welke manier kan je eigen brein je helpen of juist in de weg zitten? Op welke manier functioneert het brein optimaal en ervaart je energie, rust en balans? Welke 'programmaatjes' lopen er in je brein die eigenlijk niet helpend zijn of zelfs stress of ziekte veroorzaken?
Als je elkaars BreinStijl kent, dan kun je beter met elkaar communiceren. Je begrijpt de ander beter en je kunt zelf beter begrepen worden, oftewel: beter overtuigen, presenteren of leiding geven.

Mensen die elkaars BreinStijl en waarden kennen gaan effectiever communiceren krijgen meer begrip, respect en waardering voor elkaar. Op een heel gemakkelijke manier. Dit merken wij keer op keer, al jarenlang en in allerlei soorten organisaties en sectoren.

Wat je blijvend bereikt als je aan de slag gaat met de werking van je brein:


  • Dagelijks meer energie om helderder en scherper na te denken en daardoor meer te bereiken en accurater te handelen.
  • Een aantoonbare versterking van je mentale veerkracht, innerlijke rust, focus, geheugen-, informatieverwerking en incasseringsvermogen.
  • Voelbare stappen naar een gezond psychisch evenwicht en een duidelijke afname van psychische, psychosomatische en lichamelijke klachten.
  • Beter kunnen omgaan met werkstress en de gevolgen van stress.

Ruim 90% van de mensen die ik met brein communicatie heb ondersteund was binnen 6 sessies of 3 dagdelen mentaal en emotioneel sterker en sociaal vaardiger. Daarbij bemerkten zij duidelijk meer energie en maken allemaal melding van een beter uitgebalanceerd gevoelsleven. Kan dat alles in zo'n korte tijd? Ik heb in de praktijk gezien dat het mogelijk is en het zelf ervaren.
Ontdek of mijn coachtraject of leiderschapsprogramma op basis van breinleiderschap en breincommunicatie bij je past met een gratis coachsessie. Ik  regel graag een telefoon, skype of ontmoeting in company.
Reactie plaatsen