Hoe werkt neurofeedback bij Burn-out

We houden je brein een spiegel voor met unieke feedbackmomenten

Tijdens een neurofeedback behandeling zit je in een gemakkelijke stoel met 5 sensoren op het hoofd en de oren 45 minuten naar een zelf uitgekozen film te kijken. De mathematica in de EEG- software waar Burn-out Coach mee werkt sluit nauw aan bij de taal die de hersenen en het centraal zenuwstelsel met zichzelf spreekt. Telkens wanneer het (EEG software) Elektro-Encefalo-Gram in de hersenactiviteit ergens in het brein chaos constateert, wordt de zelf uitgekozen film waar je naar kijkt met geluid en beeld direct een fractie van een tiende van een seconde onderbroken. 


Deze minieme onderbrekingen (unieke feedbackmomenten) die je hersenen tijdens een neurofeedback training waarnemen, die precies samenhangen met zijn unieke momenten van disfunctioneren (chaos in je brein) vormen de sleutel voor het breinproces. “Kijk, dit is wat je doet, hier loop je vast". Als je dit blijft doen werk je inefficiënt." Vind andere wegen en werk samen”. De feedbackmomenten triggeren het brein om naar een hogere effectiviteit (en dus minder chaos momenten in je hersenactiviteiten) te groeien waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. 

Doorbreek met neurofeedback trainingen je burn-out met een blijvend effect in 12 weken!

neurofeedback bij burn-out

Aantal stappen op een rij:

  • We plakken met speciale pasta sensoren op je hoofd en de oren.
  • Met een EEG-versterker kunnen we jouw hersenactiviteit registreren.
  • Via de sensoren en de EEG-versterker worden de hersengolven doorgegeven naar speciale EEG-software op de computer.
  • Telkens wanneer je hersenactiviteit uit balans raakt, wordt de film of muziek kort onderbroken (feedback moment) met als doel meer stabiele hersenactiviteiten en betere samenwerking van de hersengebieden.
  • Het effect van een neurofeedback traject is (vaak) blijvend, op voorwaarde dat de neurofeedbacktrainingen vaak genoeg hebben plaatsgevonden!

We maken een plan op maat die bij je burn-out situatie past!

We maken een programma op maat die bij jouw burn-out situatie past. Dit kunnen problemen zijn op gebied van concentratie, aandachtregulatie, geheugen, leren, informatieverwerking, stemmingswisselingen, impulsiviteit, stress, spanningen, uitputting, slapen, gedrag, sociale interactie's, angst en paniekaanvallen, wanhoop en machteloosheidsgevoelens e.d.

Wekelijks evalueren we je voortgang!

Na de start van het neurofeedbacktraject houden we bij elke sessie bij of de gewenste hersengolfpatronen stabieler worden, er wordt wekelijks geëvalueerd hoe het gaat met de voortgang van je burn-out, en wat jij ervan merkt in het dagelijkse leven. 

Vrijblijvend kennis maken?