Hoe is het met jouw geheugen?
24 augustus 2015 
1 min. leestijd

Hoe is het met jouw geheugen?

Als algemene regel kunnen we ons geheugen verbeteren door aandacht op te brengen voor wat we doen bijvoorbeeld als we lezen maar ook wanneer we onze bril op het nachtkastje leggen.

Routinetaken, zoals het gieten van de planten of het innemen van medicijnen, zullen we beter onthouden als we ze altijd op hetzelfde uur doen en ze met een bepaalde gebeurtenis associëren bijvoorbeeld een wekelijks televisieprogramma of een van de maaltijden van de dag.

Bovendien is het emotionele karakter van belang: we kunnen iets niet onthouden als het ons onverschillig laat of geen betekenis heeft. Hoe groter de emotionele lading, hoe gemakkelijker we iets onthouden.geheugen

Om iets beter te onthouden, kunnen we:

• de informatie zoeken die essentieel is voor het begrip
• nadenken en ons vragen stellen over de inhoud, de betekenis van de informatie
• de informatie in categorieën organiseren
• verbanden leggen
• de geleerde informatie regelmatig gebruiken

Geheugen problemen?

Als je eens een goed gesprek wilt over de mogelijkheden hoe jij je geheugen kunt verbeteren, dan kan dat uiteraard. Neem gewoon contact met Ronald van Akkeren / mij op. Het gesprek verplicht je tot niets, maar kan je veel opleveren.

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen