Focus stimuleren

Altijd bereikbaar zijn, multitasking, stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met negatieve gevolgen voor onze productiviteit en creativiteit.

Veel informatie. Veel taken. Veel contacten. Veel verantwoordelijkheden. Kenniswerkers of anders gezegd breinwerkers, mensen die voornamelijk met hun hoofd werken, moeten veel werk doen in beperkte tijd. Dat levert gedoe en stress. Het kan anders.

Wil je productiever worden? Wil je bewuster met taken bezig zijn? Wil je meer waarde leveren? En bovenal, wil je meer werkplezier? Het is mogelijk om werk simpeler te maken. Het is mogelijk om efficiënter te werken. Het is mogelijk om meer te doen. Het is mogelijk om slimmer te werken.

Ons brein is niet ontworpen om te multi-tasken. Het werkt optimaal als een seriële processor en niet als een parallelle processor. Wat betekent dat voor het dagelijkse werk? Ontdek nu jouw breinstijl en focus op 1 doel tegelijk voor een optimaal resultaat.

Focus bijvoorbeeld op 1 doel en houdt jezelf realtime een spiegel voor en je zult te zijner tijd belemmerende gedragspatronen doorbreken en uitdagende doelen bereiken.

Focus op één ding tegelijk

Vergroot je kansen op succes en focus je de komende tijd alleen op je belangrijkste doel totdat je deze verwezenlijkt hebt. Zodra je dit doel bereikt hebt kun je je volledig focussen op het volgende doel. Door al je focus te richten op één probleem of uitdaging vergroot je je kansen op prestaties en productiviteit enorm.

In plaats van een verspreide focus zoals het licht van een gloeilamp kies je voor een scherpe focus zoals dat van een laser.

Ik coach en train leidinggevenden, managers en hun werknemers hoe ze focus kunnen stimuleren, chaospatronen doorbreken en actie ondernemen om hun doelen te bereiken en hoe ze meester worden over hun eigen brein. Hoe staat het menselijk kapitaal met hun brein in je organisatie er op dit moment voor. Zijn je mensen in je organisatie gefocust en mentaal veerkrachtig!

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen