Burn-out een modeziekte?
12 september 2017 
2 min. leestijd

Burn-out een modeziekte?

Is burn-out een modeziekte? Ja en nee. Burn-out is een ziektepatroon dat bij deze tijd past. Bij Burn-out is er sprake van een verstoord evenwicht tussen draagkracht en draaglast. Burn-out kondigt zich aan door verschijnselen als emotionele en lichamelijke uitputting, afkeer van het werk en gevoelens van verminderde competentie.

Burn-out komt veelvuldig voor in situaties van hoge werkstress. De werkende en carrière makende ‘jij’ is af aan het brokkelen, de gezellige en gevatte ‘jij’ is af aan het brokkelen, de ‘jij’ met die glansrijke toekomst is af aan het brokkelen en ook de energieke, intelligente ‘jij’ is af aan het brokkelen. Niets meer om je mee te identificeren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek overkomt dit 10 procent van de werknemers.

Burn-out: hersenen uit balans

Bij volwassenen met burn-out zijn de hersenen in meerdere of mindere mate ontregeld. Dit uit zich onder andere in concentratiestoornissen, problemen met het geheugen en vermoeidheid. Slapen gaat niet meer. Je gedachten blijven ‘malen’, het lukt je niet meer om tot innerlijk rust te komen of opgedane ervaringen op ‘normale’ wijze te verwerken en zo te herstellen van de dag. Het treft vaak juist die mensen die verschrikkelijk gemotiveerd en perfectionistisch zijn.

Burn-out en hersengolven en/of ritmes

Bij een burn-out is er instabiliteit en onrust in béta- en alpha-hersengolven of ritmes en een onevenwichtige energieverdeling tussen rechter en linker hersenhelft. Dit heeft de volgende psychische klachten tot gevolg.

Burn-out en neurofeedback resultaten

Neurofeedback helpt de cliënt om de rust en de balans in het hoofd terug te brengen. Mensen die bij burnout coach komen met een burn-out of andere stress gerelateerde problemen, ervaren met neurofeedback training weer energie.

Dit betekent vooral beter kunnen concentreren, grenzen afbakenen, in eigen kracht gaan staan, daadkracht, nieuwe plannen maken, gemotiveerd zijn, een beter geheugen, meer (zelf)vertrouwen, meer inzicht en overzicht over wat te doen thuis.

Ook ervaren ze minder of geen pijn en slapen ze beter, wat resulteert in meer rust en emotionele beheersing. Gemiddeld zijn er twintig sessies nodig om resultaat te bereiken.

Neurofeedback en coaching geven meer balans, energie, inzicht, overzicht en levenslust in jouw leven.

Burn-out en coaching

Het is onze ervaring dat een combinatie van neurofeedback, (neuro)coaching en lichaamsgerichte ontspanningstechnieken een goede waarborg geeft voor het uitblijven van een nieuwe periode van burn-out.

Naast aandacht voor de emotionele en mentale situatie, richten wij ons ook op het fysieke herstel. Dat is niet zo vreemd, want chronische stress betekent een aanslag op de gezondheid en een ontregeling van het immuunsysteem, de energiehuishouding, de hormoon- en stofwisselingsbalans.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek maken we een analyse van het burn-out stadium. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Over de schrijver
Ik help ondernemers Je bent met je intellectuele eigendom al heel succesvol en werkt keihard, maar met al je hoogwaardige talenten, kennis en ervaring zou je toch eigenlijk veel energie, focus, meer geld en vrijheid overhouden? Maar... Jij wilt nu in jezelf investeren als leider . Jij gaat met jouw intellectuele eigendom en bent klaar om met minder tijd en goed te verdienen wat je in potentie waard bent. Je gaat met een simpel HIGH VALUE Businessmodel en High Value Sales Propositie in veel hogere prijzen vragen. Ik help je om dit daadwerkelijk te gaan doen. Je creëert en verkoopt hoogwaardige exclusieve kennis en dienstproducten verpakt in jouw unieke High Value jaarprogramma voor prijzen als 10.000, 25.000, 50.000 of zelfs meer. Hierdoor verdien je veel meer, werk je minder hard, houdt je meer energie over en heb je veel meer plezier in je werk. Je kunt dan genieten van een zinvol leven, zoals jij graag wilt!helpt deskundig met bewezen methoden en interventies ondernemers, werknemers die mentaal, emotioneel en lichamelijk zijn uitgeput.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down