Angst om te falen
05 juli 2018 
in Angst
1 min. leestijd

Angst om te falen

Bang zijn is vervelend. Je kunt er veel last van hebben. Het houdt je tegen dingen te doen die je graag zou willen. In een kringgesprek zou je rustig je mening willen zeggen zonder een rood hoofd te krijgen. Maar je bent bang om iets stoms te zeggen en uitgelachen te worden. Dus houd je je mond.

Je bent jaloers op mensen die zo makkelijk praten. Zij komen rustig voor hun mening uit. Het lijkt wel of het hen niets kan schelen hoe de rest erover denkt. Ook niet als er om hun mening gelachen wordt.

Angst en hersenen

Angst is een uitbarsting van emotie. Wanneer je angstig bent, wordt het hele zenuwstelsel op dat moment gebruikt door de angst. In de limbische hersenen (emotionele gedeelte van de hersenen) wordt als het ware de noodtoestand uitgeroepen.

Dit vindt in een flits plaats. Hierdoor heeft het denkende brein geen kans om te overzien wat er precies aan de hand is. De werkelijkheid, die vaak helemaal niet angstwekkend is, verdwijnt op de achtergrond.

Mensen met angststoornissen hebben nog niet de cognitieve problemen om bepaalde situaties te beheersen.

Angst en resultaten met Neurofeedback

De resultaten bij Burnout coach zijn opmerkelijk en na voldoende neurofeedback (20 trainingen) blijvend. De meest gehoorde resultaten van angst zijn: meer rust, minder snel gestrest en gespannen, betere prestaties, betere concentratie, beter slaappatroon, rustiger gedrag, meer inzicht en overzicht op zichzelf en omgeving, minder agressief en onbeheerst gedrag.

Angst en Coaching

Tijdens het coachingtraject leer je weer ontspannen om te gaan met situaties. Op een speelse manier en door een aantal goede gesprekken kan je weer ervaren welke mogelijkheden het in zich draagt. Zo kan het met zelfvertrouwen weer zijn capaciteiten waarmaken. NLP en EFT zijn bij coaching belangrijke coachingtechnieken.

Coaching kan je helpen zijn eigen kracht weer te hervinden. Je voelt je lekkerder in je vel en kan weer op volle kracht vooruit. In de begeleiding hoef je niets te doen wat je niet durft of waar je je niet prettig bij voelt. 

Over de schrijver
Ik help ondernemers Je bent met je intellectuele eigendom al heel succesvol en werkt keihard, maar met al je hoogwaardige talenten, kennis en ervaring zou je toch eigenlijk veel energie, focus, meer geld en vrijheid overhouden? Maar... Jij wilt nu in jezelf investeren als leider . Jij gaat met jouw intellectuele eigendom en bent klaar om met minder tijd en goed te verdienen wat je in potentie waard bent. Je gaat met een simpel HIGH VALUE Businessmodel en High Value Sales Propositie in veel hogere prijzen vragen. Ik help je om dit daadwerkelijk te gaan doen. Je creëert en verkoopt hoogwaardige exclusieve kennis en dienstproducten verpakt in jouw unieke High Value jaarprogramma voor prijzen als 10.000, 25.000, 50.000 of zelfs meer. Hierdoor verdien je veel meer, werk je minder hard, houdt je meer energie over en heb je veel meer plezier in je werk. Je kunt dan genieten van een zinvol leven, zoals jij graag wilt!helpt deskundig met bewezen methoden en interventies ondernemers, werknemers die mentaal, emotioneel en lichamelijk zijn uitgeput.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down