Angst om te falen
05 juli 2018 
in Angst
1 min. leestijd

Angst om te falen

Bang zijn is vervelend. Je kunt er veel last van hebben. Het houdt je tegen dingen te doen die je graag zou willen. In een kringgesprek zou je rustig je mening willen zeggen zonder een rood hoofd te krijgen. Maar je bent bang om iets stoms te zeggen en uitgelachen te worden. Dus houd je je mond.

Je bent jaloers op mensen die zo makkelijk praten. Zij komen rustig voor hun mening uit. Het lijkt wel of het hen niets kan schelen hoe de rest erover denkt. Ook niet als er om hun mening gelachen wordt.

Angst en hersenen

Angst is een uitbarsting van emotie. Wanneer je angstig bent, wordt het hele zenuwstelsel op dat moment gebruikt door de angst. In de limbische hersenen (emotionele gedeelte van de hersenen) wordt als het ware de noodtoestand uitgeroepen.

Dit vindt in een flits plaats. Hierdoor heeft het denkende brein geen kans om te overzien wat er precies aan de hand is. De werkelijkheid, die vaak helemaal niet angstwekkend is, verdwijnt op de achtergrond.

Mensen met angststoornissen hebben nog niet de cognitieve problemen om bepaalde situaties te beheersen.

Angst en resultaten met Neurofeedback

De resultaten bij Burnout coach zijn opmerkelijk en na voldoende neurofeedback (20 trainingen) blijvend. De meest gehoorde resultaten van angst zijn: meer rust, minder snel gestrest en gespannen, betere prestaties, betere concentratie, beter slaappatroon, rustiger gedrag, meer inzicht en overzicht op zichzelf en omgeving, minder agressief en onbeheerst gedrag.

Angst en Coaching

Tijdens het coachingtraject leer je weer ontspannen om te gaan met situaties. Op een speelse manier en door een aantal goede gesprekken kan je weer ervaren welke mogelijkheden het in zich draagt. Zo kan het met zelfvertrouwen weer zijn capaciteiten waarmaken. NLP en EFT zijn bij coaching belangrijke coachingtechnieken.

Coaching kan je helpen zijn eigen kracht weer te hervinden. Je voelt je lekkerder in je vel en kan weer op volle kracht vooruit. In de begeleiding hoef je niets te doen wat je niet durft of waar je je niet prettig bij voelt. 

Over de schrijver
Burnout Coach helpt succesvolle MKB-ondernemers, gevestigde succesvolle zelfstandigen en professionals. Met High Level Burnout half jaarprogramma helpen we je definitief van je Burnout af. Je krijgt meer overzicht, houdt meer tijd en energie over, hebt een betere focus en meer plezier in je werk. Je krijgt veel meer rust, voelt je blij en trots en gaat genieten van een zinvol leven, zoals jij dat graag wilt.
Reactie plaatsen